Eesti uudised

PÄEVAKAJALISI UUDISEID EESTIST
06-05-2024 - 09:19 - uudised | ERR - Snuuker sai uue maailmameistri
Kyren Wilson (WS 12.) alistas kõmri Jak Jonesi (WS 44.) 18:14 ja krooniti esimest korda snuukri maailmameistriks. Kyren Wilson (WS 12.) alistas kõmri Jak Jonesi (WS 44.) 18:14 ja krooniti esimest korda snuukri maailmameistriks.
06-05-2024 - 08:10 - uudised | ERR - Tänak, Sildaru ja Ilves jooksid heategevuseks
Pühapäeval toimus juba 11. korda heategevuslik jooks Wings for Life World Run. Pühapäeval toimus juba 11. korda heategevuslik jooks Wings for Life World Run.
06-05-2024 - 07:48 - uudised | ERR - Eesti hokikoondislane Kombe hakkab mängima Soome kõrgliigas
Eesti meeste koondise ründaja Kristjan Kombe liitus uueks hooajaks Soome kõrgliigaklubi KalPa-ga. Leping on tehtud 1+2 aastaks. Eesti meeste koondise ründaja Kristjan Kombe liitus uueks hooajaks Soome kõrgliigaklubi KalPa-ga. Leping on tehtud 1+2 aastaks.
06-05-2024 - 07:35 - uudised | ERR - Eesti meistriks kurlingu segavõistkondade arvestuses tuli Harri Lille tiim
Nädalavahetusel toimunud meistrivõistlustel selgusid Eesti meistrid kurlingu segavõistkondade arvestuses ning võitjaks tuli Harri Lille võistkond, läbides turniiri ühegi kaotusteta. Nädalavahetusel toimunud meistrivõistlustel selgusid Eesti meistrid kurlingu segavõistkondade arvestuses ning võitjaks tuli Harri Lille võistkond, läbides turniiri ühegi kaotusteta.
06-05-2024 - 07:30 - uudised | ERR - Kaootlisel orbiidil aitab praegu korda hoida ettevõtete ärihuvi
Möödunud nädalal külastas Tallinnat üks kosmose-ettevõtluse pioneere Jeffrey Manber, kes andis põhjuse tõsta pilgu orbiidile. Möödunud nädalal külastas Tallinnat üks kosmose-ettevõtluse pioneere Jeffrey Manber, kes andis põhjuse tõsta pilgu orbiidile.
06-05-2024 - 07:27 - uudised | ERR - ERR Pariisis: tippülikoolide tudengid protestivad palestiinlaste toetuseks
Viimastel nädalatel on Lääne tippülikoolides tärganud Palestiinat toetavad protestid. Kõige kuumem on olukord USA-s, kus politsei on vahistanud nii sadu üliõpilasi kui ka nende õppejõude. Euroopas on suurima surve alla jäänud Pariisi eliitülikoolid, mille juhtkond poliitikas muudatusi ei luba. Viimastel nädalatel on Lääne tippülikoolides tärganud Palestiinat toetavad protestid. Kõige kuumem on olukord USA-s, kus politsei on vahistanud nii sadu üliõpilasi kui ka nende õppejõude. Euroopas on suurima surve alla jäänud Pariisi eliitülikoolid, mille juhtkond poliitikas muudatusi ei luba.
06-05-2024 - 07:22 - https://www.aripaev.ee/ - Eksperdid: infoturbestandard tõstab erasektoris teenuste kvaliteeti
Lühendi E-ITS järgi tuntud Eesti infoturbestandardit peavad rakendama väga erinevad asutused ja ettevõtted. Kuidas see neid mõjutab? Lühendi E-ITS järgi tuntud Eesti infoturbestandardit peavad rakendama väga erinevad asutused ja ettevõtted. Kuidas see neid mõjutab?
06-05-2024 - 07:18 - uudised | ERR - Skandaalid pole AfD populaarsust Saksamaal oluliselt mõjutanud
Saksamaal annab Euroopa Parlamendi valimiste kampaanias tooni võitlus parempopulistliku AfD ümber. Ajal kui partei maadleb süüdistustega Venemaa ja Hiina seostes ning äärmusluses, on nad samas paljude sakslaste jaoks jätkuvalt esimene eelistus. Saksamaal annab Euroopa Parlamendi valimiste kampaanias tooni võitlus parempopulistliku AfD ümber. Ajal kui partei maadleb süüdistustega Venemaa ja Hiina seostes ning äärmusluses, on nad samas paljude sakslaste jaoks jätkuvalt esimene eelistus.
06-05-2024 - 07:17 - uudised | ERR - Suursaadik: Gruusia valitsuse läänevastasus on paari nädalaga palju tõusnud
Gruusia valitsuse läänevastasus on viimase paari nädala jooksul väga palju tõusnud, ütles Eesti suursaadik Gruusias Riina Kaljurand "Välisilmas". Gruusia valitsuse läänevastasus on viimase paari nädala jooksul väga palju tõusnud, ütles Eesti suursaadik Gruusias Riina Kaljurand "Välisilmas".
06-05-2024 - 06:58 - uudised | ERR - Aktuaalne kaamera kell 21:00
06-05-2024 - 06:49 - uudised | ERR - ETV spordisaade, 6. mai
Saatejuht Debora Saarnak Saatejuht Debora Saarnak
06-05-2024 - 06:49 - uudised | ERR - Gruusia pingete taandumist pole veel näha
Gruusias ei ole oodata aprilli alguses taaslahvatanud vastasseisu taandumist, vaid vastupidi, pinged kestavad vähemalt 17. maini, mil parlamendis on kolmandat korda lugemisel eelnõu, mis nõuab valitsusvälistelt ja kodanikuühiskonna organisatsioonidelt eelregistreerimist. Gruusias ei ole oodata aprilli alguses taaslahvatanud vastasseisu taandumist, vaid vastupidi, pinged kestavad vähemalt 17. maini, mil parlamendis on kolmandat korda lugemisel eelnõu, mis nõuab valitsusvälistelt ja kodanikuühiskonna organisatsioonidelt eelregistreerimist.
06-05-2024 - 06:36 - https://www.aripaev.ee/ - Kiirtoidukett tükeldab aktsiaid, et töötajad saaks osanikeks
NYSE-l noteeritud kiirtoidukett Chipotle Mexican Grill tõi saabuva 1:50 suhtega aktsiajagamise põhjuseks, et nii muutub aktsia ka ettevõtte töötajaile taskukohaseks. NYSE-l noteeritud kiirtoidukett Chipotle Mexican Grill tõi saabuva 1:50 suhtega aktsiajagamise põhjuseks, et nii muutub aktsia ka ettevõtte töötajaile taskukohaseks.
06-05-2024 - 06:32 - uudised | ERR - Haanja kooli 9. klassi õpilased valmistasid enda lennu puusliku
Haanja koolis on traditsiooniks saanud, et kevade saabudes meisterdavad 9. klassi õpilased oma lennu puusliku ja viivad selle lähedal oleva Vällamäe tippu. Haanja koolis on traditsiooniks saanud, et kevade saabudes meisterdavad 9. klassi õpilased oma lennu puusliku ja viivad selle lähedal oleva Vällamäe tippu.
06-05-2024 - 06:25 - uudised | ERR - Põhjatuul teeb teisipäeval ilma kõledaks
Teisipäeval on öökülma, põhjatuul lisab kõledust. Teisipäeval on öökülma, põhjatuul lisab kõledust.
06-05-2024 - 06:22 - uudised | ERR - Patrail mängudest Islandiga: meil peab kõik väga hästi toimima
Eest käsipallikoondis kohtub alanud nädalal MM-valikmängudes Islandiga. Esimest korda peatreener Martin Noodla käe all on tagasi koondises Mait Patrail. Eest käsipallikoondis kohtub alanud nädalal MM-valikmängudes Islandiga. Esimest korda peatreener Martin Noodla käe all on tagasi koondises Mait Patrail.
06-05-2024 - 06:18 - uudised | ERR - Valitsus hakkab kaitsetööstusettevõtetesse investeerima
Valitsus asutab kaitsetööstuse fondi, mis hakkab tegema otseinvesteeringuid kaitsetehnoloogiaid arendavate ettevõtete omakapitali. Fondi esialgne maht on 50 miljonit eurot, millele lisandub erainvestorite panus. Valitsus asutab kaitsetööstuse fondi, mis hakkab tegema otseinvesteeringuid kaitsetehnoloogiaid arendavate ettevõtete omakapitali. Fondi esialgne maht on 50 miljonit eurot, millele lisandub erainvestorite panus.
06-05-2024 - 06:11 - uudised | ERR - Scholz: julgeolekuolukord Balti riikides on endiselt pingeline
Balti riikide peaministrid ja Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz arutasid Riias Ukraina toetamist ja Euroopa julgeoleku tugevdamist. Balti riikide peaministrid ja Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz arutasid Riias Ukraina toetamist ja Euroopa julgeoleku tugevdamist.
06-05-2024 - 06:09 - uudised | ERR - Hamasi juht teatas Gaza relvarahu ettepanekuga nõustumisest
Hamasi juht Ismail Haniyeh teavitas esmaspäeval vahendajaid Katari ja Egiptust, et tema Palestiina islamistlik äärmusrühmitus soostus nende ettepanekuga relvarahu kehtestamiseks Gaza sektoris. Hamasi juht Ismail Haniyeh teavitas esmaspäeval vahendajaid Katari ja Egiptust, et tema Palestiina islamistlik äärmusrühmitus soostus nende ettepanekuga relvarahu kehtestamiseks Gaza sektoris.
06-05-2024 - 05:59 - uudised | ERR - Viipekeelsed uudised
06-05-2024 - 05:58 - uudised | ERR - Reimo Sagor: lavaka katsetel visatakse sind ikkagi tundmatusse
"Ringvaates" rääkisid näitlejad Reimo Sagor ja Liisa Pulk, kes said lavakunstikooli sisse teisel katsel, et ei tohi kohe alla anda, kui esimesel korral kooli sisse ei saa. Sagori sõnul visatakse sind lavaka katsete ajal ikkagi täiesti tundmatusse. "Ringvaates" rääkisid näitlejad Reimo Sagor ja Liisa Pulk, kes said lavakunstikooli sisse teisel katsel, et ei tohi kohe alla anda, kui esimesel korral kooli sisse ei saa. Sagori sõnul visatakse sind lavaka katsete ajal ikkagi täiesti tundmatusse.
06-05-2024 - 05:57 - uudised | ERR - Noodla: meie eesmärk on jõuda järgmise hooaja lõpuks EM-finaalturniirile
Eesti käsipallikoondise peatreener Martin Noodla sõnul on võetud sihikule pääs 2026. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Eesti käsipallikoondise peatreener Martin Noodla sõnul on võetud sihikule pääs 2026. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.
06-05-2024 - 05:33 - uudised | ERR - Meelis Friedenthal. Inimmõtte ökoloogia
Esmaspäeval algas kirjandusfestival Prima Vista, mille eriprogramm "Tuleviku toonid" toob esile seitse eriilmelist Eesti kirjanikku. Iga päev festivalinädala jooksul avaldatakse ühe päevakirjaniku poolt festivaliks valminud kirjutis, mis avab kirjaniku mõttemaailma, loob kujutisi võimalikest tulevikest või inimkonna ellujäämisest. Esimese teksti kirjutas Meelis Friedenthal. Esmaspäeval algas kirjandusfestival Prima Vista, mille eriprogramm "Tuleviku toonid" toob esile seitse eriilmelist Eesti kirjanikku. Iga päev festivalinädala jooksul avaldatakse ühe päevakirjaniku poolt festivaliks valminud kirjutis, mis avab kirjaniku mõttemaailma, loob kujutisi võimalikest tulevikest või inimkonna ellujäämisest. Esimese teksti kirjutas Meelis Friedenthal.
06-05-2024 - 05:30 - uudised | ERR - Eurovisiooni türkiissinisel vaibal kõndisid kõige kuulsamad ja ilusamad
"Ringvaade" intervjueeris Eurovisiooni türkiissinisel vaibal tänavusi võistlejaid ning teiste hulgas ajas juttu moehullu Nemoga, maailmakuulsa Olly Alexandriga, võistluse kõige eakama ja kõige noorema lauljannaga, noore miljonäri, miljardäri tütre, Hollandi kõige kuumema staari ning muidugi Puuluubi ja 5miinusega. "Ringvaade" intervjueeris Eurovisiooni türkiissinisel vaibal tänavusi võistlejaid ning teiste hulgas ajas juttu moehullu Nemoga, maailmakuulsa Olly Alexandriga, võistluse kõige eakama ja kõige noorema lauljannaga, noore miljonäri, miljardäri tütre, Hollandi kõige kuumema staari ning muidugi Puuluubi ja 5miinusega.
06-05-2024 - 05:29 - uudised | ERR - Šveitsis harjutav Reena Pärnat: tugisüsteem on kindlasti edasi viinud
Esmaspäeval Pariisi olümpiapileti taganud vibulaskur Reena Pärnat läheb oma kolmandatele mängudele. Esmaspäeval Pariisi olümpiapileti taganud vibulaskur Reena Pärnat läheb oma kolmandatele mängudele.
06-05-2024 - 05:03 - uudised | ERR - ETV spordi lühiuudised 6. mail
Saatejuht Debora Saarnak Saatejuht Debora Saarnak
06-05-2024 - 04:49 - uudised | ERR - Pogacar püüti siiski kinni, etapivõitja otsustasid sprinterid
Itaalia velotuuri kolmanda etapi (Novara - Fossano; 166,3 km) võitis belglane Tim Merlier (Soudal Quick-Step; 3:54.35). Üldliidrina jätkab sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Itaalia velotuuri kolmanda etapi (Novara - Fossano; 166,3 km) võitis belglane Tim Merlier (Soudal Quick-Step; 3:54.35). Üldliidrina jätkab sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).
06-05-2024 - 04:49 - uudised | ERR - Paljud eurosaadikud vajavad rohkem raha ja peavad tegema lisatööd
Veebiväljaanne Politico kirjutab, et paljud eurosaadikud teevad põhitöö kõrvalt ka lisatööd, et raha juurde teenida. Üks Leedust pärit eurosaadik teenib lausa nii hästi, et paneb põhitöö kõrvalt tasku kolm miljonit eurot aastas. Veebiväljaanne Politico kirjutab, et paljud eurosaadikud teevad põhitöö kõrvalt ka lisatööd, et raha juurde teenida. Üks Leedust pärit eurosaadik teenib lausa nii hästi, et paneb põhitöö kõrvalt tasku kolm miljonit eurot aastas.
06-05-2024 - 04:26 - uudised | ERR - Aktuaalne kaamera kell 18:30
06-05-2024 - 03:59 - uudised | ERR - Riigikogu ei avaldanud haridusminister Kristina Kallasele umbusaldust
Riigikogu arutas 22 riigikogu liikme esitatud kirjalikku nõuet umbusalduse avaldamiseks haridus- ja teadusminister Kristina Kallasele. Umbusaldusavaldus ei leidnud toetust. Riigikogu arutas 22 riigikogu liikme esitatud kirjalikku nõuet umbusalduse avaldamiseks haridus- ja teadusminister Kristina Kallasele. Umbusaldusavaldus ei leidnud toetust.
06-05-2024 - 03:56 - uudised | ERR - Pärnu linnagaleriis näeb Jürvese ja Kütase ühisnäitust "Pindpõnevus"
Pärnu linnagalerii kunstnike majas näeb Triinu Jürvese ja Kaarel Kütase ühisnäitust, mis kannab pealkirja "Pindpõnevus". Kuigi nad on aastaid koostööd teinud, on "Pindpõnevus" nende esimene ühine näitus. Pärnu linnagalerii kunstnike majas näeb Triinu Jürvese ja Kaarel Kütase ühisnäitust, mis kannab pealkirja "Pindpõnevus". Kuigi nad on aastaid koostööd teinud, on "Pindpõnevus" nende esimene ühine näitus.
06-05-2024 - 03:54 - uudised | ERR - Victoria Olti galerii värvikirevad näitused mõtestavad aega
Tallinna vanalinnas asuvas Victoria Olti galeriis on avatud kaks värvikirevat näitust, mis mõtestavad aega ning tegelevad mineviku haavade ja tuleviku unistustega. Tallinna vanalinnas asuvas Victoria Olti galeriis on avatud kaks värvikirevat näitust, mis mõtestavad aega ning tegelevad mineviku haavade ja tuleviku unistustega.
06-05-2024 - 03:54 - uudised | ERR - Kirjandusfestivalil Prima Vista avaldatakse iga päev ühe kirjaniku tekst
Tartus algab kirjandusfestival Prima Vista, mille teemaks on "Paremad ja halvemad tulevikud". Festivalinädala jooksul avaldatakse iga päev ühe päevakirjaniku poolt festivaliks valminud tekst, mis avab kirjaniku mõttemaailma. Tartus algab kirjandusfestival Prima Vista, mille teemaks on "Paremad ja halvemad tulevikud". Festivalinädala jooksul avaldatakse iga päev ühe päevakirjaniku poolt festivaliks valminud tekst, mis avab kirjaniku mõttemaailma.
06-05-2024 - 03:45 - uudised | ERR - Riigikogu kuulutas Moskva patriarhaadi agressiooni toetajaks
Riigikogu võttis vastu avalduse, milles mõistab hukka Moskva patriarhaadi tegevuse Venemaa Ukraina-vastase agressiooni õigustamisel ja toetamisel. Riigikogu võttis vastu avalduse, milles mõistab hukka Moskva patriarhaadi tegevuse Venemaa Ukraina-vastase agressiooni õigustamisel ja toetamisel.
06-05-2024 - 03:45 - uudised | ERR - Päevakaja (06.05.2024 18:00:00)
06-05-2024 - 03:43 - uudised | ERR - Mustmaa mängis kaotatud karikakohtumises 120 minutit
Eesti noortekoondise ründaja Karel Mustmaa koduklubi Lissaboni Benfica langes Portugali U-23 karikasarjas konkurentsist, kaotades esimeses ringis ehk kaheksandikfinaalis võõrsil penaltiseerias Santa Clarale eakaaslastele. Eesti noortekoondise ründaja Karel Mustmaa koduklubi Lissaboni Benfica langes Portugali U-23 karikasarjas konkurentsist, kaotades esimeses ringis ehk kaheksandikfinaalis võõrsil penaltiseerias Santa Clarale eakaaslastele.
06-05-2024 - 03:43 - uudised | ERR - Ökonomist: pessimism on vähenenud, aga suurt tootmise kasvu lähiajal ei tule
Töötleva tööstuse tootmismaht on jätkuvalt languses ja märtsis vähenes see võrreldes mulluse sama kuuga 5,7 protsenti. Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja sõnul on ettevõtjate optimism kasvanud, kuid lähiajal suuremat tootmise kasvu näha pole. Töötleva tööstuse tootmismaht on jätkuvalt languses ja märtsis vähenes see võrreldes mulluse sama kuuga 5,7 protsenti. Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja sõnul on ettevõtjate optimism kasvanud, kuid lähiajal suuremat tootmise kasvu näha pole.
06-05-2024 - 03:31 - uudised | ERR - Tuhanded palestiinlased põgenevad Rafah'st Iisraeli rünnaku kartuses
Iisrael andis 100 000 Rafah linna idaosa elanikule teada, et nad peaksid turvalisuse huvides kohe linnast lahkuma. Iisrael andis 100 000 Rafah linna idaosa elanikule teada, et nad peaksid turvalisuse huvides kohe linnast lahkuma.
06-05-2024 - 03:30 - Eesti uudised | Õhtuleht - KAUA VÕIB? Rahvas nõuab Tõrvandi esindustondilossi lammutamist
Kahe tuhande elanikuga Tõrvandi alevikus käib Tartu valglinnastumine täie hooga. Uued elurajoonid, logistikalaod ja kauplused kerkivad nagu seened pärast vihma. Ülenurme valda ei ole ammu, kuid siiani ohustab bussipeatuse ja lasteaia vahelisel tänaval liikuvaid inimesi hoogsalt lagunev kunagine kontori- ja klubihoone. Kahe tuhande elanikuga Tõrvandi alevikus käib Tartu valglinnastumine täie hooga. Uued elurajoonid, logistikalaod ja kauplused kerkivad nagu seened pärast vihma. Ülenurme valda ei ole ammu, kuid siiani ohustab bussipeatuse ja lasteaia vahelisel tänaval liikuvaid inimesi hoogsalt lagunev kunagine kontori- ja klubihoone.
06-05-2024 - 03:29 - uudised | ERR - Aktuaalne kaamera kell 17:00
06-05-2024 - 03:15 - uudised | ERR - Helsingi turismisektor ei suuda Põhjamaa turul konkurentsis püsida
Ajaleht Helsingin Sanomat kirjutab, et Venemaa agressioonisõja tõttu saabub Soomesse üha vähem turiste ning Helsingi ei suuda enam turistide ligimeelitamisel konkureerida teiste Põhja-Euroopa suurlinnadega. Ajaleht Helsingin Sanomat kirjutab, et Venemaa agressioonisõja tõttu saabub Soomesse üha vähem turiste ning Helsingi ei suuda enam turistide ligimeelitamisel konkureerida teiste Põhja-Euroopa suurlinnadega.
06-05-2024 - 03:00 - uudised | ERR - Estonian Cell jäi mullu suurde kahjumisse
Kundas asuva puitmassitehase, Eesti ühe energiamahukama ettevõtte Estonian Cell eelmise aasta kahjum oli 23 miljonit eurot. Kundas asuva puitmassitehase, Eesti ühe energiamahukama ettevõtte Estonian Cell eelmise aasta kahjum oli 23 miljonit eurot.
06-05-2024 - 02:56 - uudised | ERR - Laura Lizette Sander tegi Belgias hooaja parima sõidu
Eesti valitsev meister Laura Lizette Sander (AG Insurance – Soudal NXTG) pälvis Belgia ühepäevasõidul GP Eco-Struct (UCI 1.1) hooaja parima tulemuse, kui sai grupifinišis seitsmenda koha. Eesti valitsev meister Laura Lizette Sander (AG Insurance – Soudal NXTG) pälvis Belgia ühepäevasõidul GP Eco-Struct (UCI 1.1) hooaja parima tulemuse, kui sai grupifinišis seitsmenda koha.
06-05-2024 - 02:48 - Eesti uudised | Õhtuleht - Helme ootab Madisonilt paremat käitumist: pere kõrvalt ei käida öösiti mööda kõrtse naistele külge löömas
Eelmisel reedel lahvatas skandaal, sest ekrelane Jaak Madison olevat väidetavalt Brüsselis ühte naist seksuaalselt ahistanud. EKRE juht Martin Helme luges täna Madisonile sõnad peale, kuidas tuleb pereväärtusi esindada. Eelmisel reedel lahvatas skandaal, sest ekrelane Jaak Madison olevat väidetavalt Brüsselis ühte naist seksuaalselt ahistanud. EKRE juht Martin Helme luges täna Madisonile sõnad peale, kuidas tuleb pereväärtusi esindada.
06-05-2024 - 02:39 - https://www.aripaev.ee/ - Raadiohommikus: ärivõimalused tervise- ja erootikamaailmas
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis lahkame Eesti tervishoiusüsteemi, uurime erootikaäri plusse ja miinuseid ning avame vähemalt kolme valdkonna konkurentsiraporti. Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis lahkame Eesti tervishoiusüsteemi, uurime erootikaäri plusse ja miinuseid ning avame vähemalt kolme valdkonna konkurentsiraporti.
06-05-2024 - 02:39 - uudised | ERR - Kohus mõistis kahe hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustajale tingimisi vangistuse
Tartu maakohus tunnistas ettevaatamatusest kahe hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustanud naisele karistuseks kolm aastat vangistust. Tartu maakohus tunnistas ettevaatamatusest kahe hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustanud naisele karistuseks kolm aastat vangistust.
06-05-2024 - 02:19 - uudised | ERR - Politsei võrgus on üle Eesti 1600 avaliku ruumi kaamerat
Politsei või kohalik omavalitsus paigaldab avalikud kaamerad eelkõige piirkondadesse, kus on sagenenud süütegude toimepanemised. Praegu on politsei- ja piirivalveameti võrgus üle Eesti 1600 avaliku kaamera pilti. Politsei või kohalik omavalitsus paigaldab avalikud kaamerad eelkõige piirkondadesse, kus on sagenenud süütegude toimepanemised. Praegu on politsei- ja piirivalveameti võrgus üle Eesti 1600 avaliku kaamera pilti.
06-05-2024 - 02:18 - uudised | ERR - Muinsuskaitseamet ei luba Estoniale suurt juurdeehitust
Kauaoodatud muinsuskaitse eritingimused Estonia teatri juurdeehitusele valmisid juba märtsikuus, kuid seni kuni selle nüansse rahvusooperiga veel arutatakse, ei ole dokument valmis ega avalikkusele kättesaadav. Kauaoodatud muinsuskaitse eritingimused Estonia teatri juurdeehitusele valmisid juba märtsikuus, kuid seni kuni selle nüansse rahvusooperiga veel arutatakse, ei ole dokument valmis ega avalikkusele kättesaadav.
06-05-2024 - 02:18 - uudised | ERR - Keila jätkab korvpalli kõrgemas seltskonnas senisest erinevatel alustel
Keila Coolbeti korvpallimeeskonda majandav MTÜ Keila Basket lõpetab koostöö MTÜ Keila Korvpallikooliga ning jätkab Eesti-Läti liigas ja Eesti meistriliigas osalemist iseseisvalt. Sellega seoses alustatakse Keilas ka oma järelkasvusüsteemi loomist. Keila Coolbeti korvpallimeeskonda majandav MTÜ Keila Basket lõpetab koostöö MTÜ Keila Korvpallikooliga ning jätkab Eesti-Läti liigas ja Eesti meistriliigas osalemist iseseisvalt. Sellega seoses alustatakse Keilas ka oma järelkasvusüsteemi loomist.
06-05-2024 - 02:09 - Eesti uudised | Õhtuleht - GALERII | Reservväelased saabusid õppusele Kevadtorm
Esmaspäeval kogunesid sajad reservväelased Tartusse Raadi linnakusse, kus leidis aset Kevadtormil osalevate 2. jalaväebrigaadi üksuste formeerimine. Esmaspäeval kogunesid sajad reservväelased Tartusse Raadi linnakusse, kus leidis aset Kevadtormil osalevate 2. jalaväebrigaadi üksuste formeerimine.
06-05-2024 - 02:03 - uudised | ERR - Peeter Olesk hoiab MK-etapil kuuendat kohta
Eesti laskesportlane Peeter Olesk hoiab Bakuu maailma karika etapil olümpiakiirlaskmise harjutuses esimese päeva järel kuuendat kohta. Eesti laskesportlane Peeter Olesk hoiab Bakuu maailma karika etapil olümpiakiirlaskmise harjutuses esimese päeva järel kuuendat kohta.
06-05-2024 - 01:58 - https://www.aripaev.ee/ - Hagen Bikes jätkab uue omaniku all ja pakub kompensatsiooni
First Northi börsil noteeritud ja pankrotti läinud Hagen Bikesi tootmine jätkub uue omaniku all ja endistele investoritele pakutakse kompensatsiooni ratta soetamisel. First Northi börsil noteeritud ja pankrotti läinud Hagen Bikesi tootmine jätkub uue omaniku all ja endistele investoritele pakutakse kompensatsiooni ratta soetamisel.
06-05-2024 - 01:43 - https://www.aripaev.ee/ - Infortar ei suutnud Tallinna börsi plussi vedada
Täna heade majandustulemuste peale tõusnud Infortari plussist üksi ei piisanud Tallinna börsi rohelisse vedamiseks. Täna heade majandustulemuste peale tõusnud Infortari plussist üksi ei piisanud Tallinna börsi rohelisse vedamiseks.
06-05-2024 - 01:41 - Eesti uudised | Õhtuleht - Riigikogu kuulutas Moskva patriarhaadi Venemaa agressiooni toetavaks institutsiooniks
Riigikogu võttis esmaspäeval vastu avalduse, kus mõistab hukka Moskva patriarhaadi tegevuse Venemaa Ukraina-vastase agressiooni õigustamisel ja toetamisel ning kuulutab Moskva patriarhaadi Venemaa Föderatsiooni sõjalist agressiooni toetavaks institutsiooniks. Riigikogu võttis esmaspäeval vastu avalduse, kus mõistab hukka Moskva patriarhaadi tegevuse Venemaa Ukraina-vastase agressiooni õigustamisel ja toetamisel ning kuulutab Moskva patriarhaadi Venemaa Föderatsiooni sõjalist agressiooni toetavaks institutsiooniks.
06-05-2024 - 01:23 - uudised | ERR - FOTOD | Esmaspäeval esitleti Eesti koondise olümpia paraadvormi
Esmaspäeval, 6. mail ehk 81 päeva enne Pariisi suveolümpiamängude algust jõuab müügile olümpiamängudele pühendatud rõivakollektsioon ning meenemünt. Esmaspäeval, 6. mail ehk 81 päeva enne Pariisi suveolümpiamängude algust jõuab müügile olümpiamängudele pühendatud rõivakollektsioon ning meenemünt.
06-05-2024 - 01:16 - uudised | ERR - Riigikogu kuulutas Moskva patriarhaadi sõda toetavaks institutsiooniks
Riigikogu kuulutas esmaspäeval Moskva patriarhaadi Venemaa sõjalist agressiooni toetavaks institutsiooniks ning mõistis hukka patriarhaadi tegevuse Ukrainas peetava verise sõja õigustamisel ja õhutamisel. Riigikogu vastav avaldus kogus 75 poolthäält. Riigikogu kuulutas esmaspäeval Moskva patriarhaadi Venemaa sõjalist agressiooni toetavaks institutsiooniks ning mõistis hukka patriarhaadi tegevuse Ukrainas peetava verise sõja õigustamisel ja õhutamisel. Riigikogu vastav avaldus kogus 75 poolthäält.
06-05-2024 - 01:00 - https://www.aripaev.ee/ - Mitmesaja ettevõtte mentor: proovige teinekord turge, mis pole Läti
Tehnopoli äriarendusjuht ja ingelinvestor Martin Goroško jagab kolme kasvunippi, kuidas ettevõtted võiksid uusi turge võtta ning kasvada. Tehnopoli äriarendusjuht ja ingelinvestor Martin Goroško jagab kolme kasvunippi, kuidas ettevõtted võiksid uusi turge võtta ning kasvada.
06-05-2024 - 01:00 - https://www.aripaev.ee/ - Juhiks läbi mentorluse. Ericsson Eesti personalijuht avab kogemusi
Ericsson Eesti mentorlusprogrammist välja kasvanud ettevõtte personalijuht Marge Rehepapp nendib, et programm passib nii palgatöötaja juhiks kasvatamiseks kui ka kogenenud juhtidele. Ericsson Eesti mentorlusprogrammist välja kasvanud ettevõtte personalijuht Marge Rehepapp nendib, et programm passib nii palgatöötaja juhiks kasvatamiseks kui ka kogenenud juhtidele.
06-05-2024 - 01:00 - https://www.aripaev.ee/ - Berkshire’i fännid kasutavad igat võimalust hingata Buffetti elu rütmis
Berkshire Hathaway aktsionäride ja fännide jaoks on reis Warren Buffetti kodulinna Omahasse suursündmus, kus tuleb võimalikult palju Buffettiga seotud kohti läbi käia. Linnaelanikud näevad kogu seda melu aga omamoodi. Berkshire Hathaway aktsionäride ja fännide jaoks on reis Warren Buffetti kodulinna Omahasse suursündmus, kus tuleb võimalikult palju Buffettiga seotud kohti läbi käia. Linnaelanikud näevad kogu seda melu aga omamoodi.
06-05-2024 - 01:00 - https://www.aripaev.ee/ - Mängi Äripäeva mälumängu: kas mäletad üht erilist sularahaautomaati?
Äripäev saab sügisel 35aastaseks ja tähistab juubelit koos lugejatega suurt mälumängu mängides. Küsime kuni oktoobrini igal kuul lugejate käest kümme küsimust Eesti äri- ja majandusloo kohta. Äripäev saab sügisel 35aastaseks ja tähistab juubelit koos lugejatega suurt mälumängu mängides. Küsime kuni oktoobrini igal kuul lugejate käest kümme küsimust Eesti äri- ja majandusloo kohta.
06-05-2024 - 12:50 - Eesti uudised | Õhtuleht - PÖÖRE KOHTUPRAKTIKAS: liigahned laenukontorid tõmmatakse viimaks liistule
Laenuandjatel tuleb ebaõiglasest nõudest suu puhtaks pühkida. „Senine praktika laenu andmisel ei kannata kriitikat,“ põrutab tarbijakrediidi vaidlustega tegelev kohtunik. Laenuandjatel tuleb ebaõiglasest nõudest suu puhtaks pühkida. „Senine praktika laenu andmisel ei kannata kriitikat,“ põrutab tarbijakrediidi vaidlustega tegelev kohtunik.
06-05-2024 - 12:48 - https://www.aripaev.ee/ - Suurte kaubandusäride palga TOP: parimatele tulebki maksta
iDeal Groupi personalijuht Kristi Teedla leiab, et kindlasti on suure põhipalga maksmine tugev eelis, kui mõelda konkurentsile. iDeal Groupi personalijuht Kristi Teedla leiab, et kindlasti on suure põhipalga maksmine tugev eelis, kui mõelda konkurentsile.
06-05-2024 - 12:37 - https://www.aripaev.ee/ - Kahe eduka ettevõtte aktsiad, millel analüütikud näevad veel suurt kasvuruumi
Analüütikud valisid välja kahe eri valdkonnas tegutseva ettevõtte aktsiad, mis peaksid suutma järgmiste aastate jooksul investoritele kõrget tulu tuua. Analüütikud valisid välja kahe eri valdkonnas tegutseva ettevõtte aktsiad, mis peaksid suutma järgmiste aastate jooksul investoritele kõrget tulu tuua.
06-05-2024 - 12:30 - https://www.aripaev.ee/ - LHV Pank sai sanktsioonide rikkumise eest 300 000 eurot trahvi
Rahapesu andmebüroo tegi LHV Pangale rahvusvahelise sanktsiooni seaduse rikkumise eest 300 000 eurot trahvi. Pank lubas otsuse edasi kaevata. Rahapesu andmebüroo tegi LHV Pangale rahvusvahelise sanktsiooni seaduse rikkumise eest 300 000 eurot trahvi. Pank lubas otsuse edasi kaevata.
06-05-2024 - 12:29 - https://www.aripaev.ee/ - Isamaa teeb valehäbita Keski
Erakond Isamaa on valinud Tallinna koalitsioonis nähtavalt sarnase joone, mida viljeles võimult tõugatud Keskerakond, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Erakond Isamaa on valinud Tallinna koalitsioonis nähtavalt sarnase joone, mida viljeles võimult tõugatud Keskerakond, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
06-05-2024 - 11:58 - Eesti uudised | Õhtuleht - 36aastasena suri Kumu kuraator Triin Tulgiste-Toss
Eesti Kunstimuuseum, Kultuuriministeerium, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühing, Eesti Kunstnike Liit ja Tartmus leinavad kallist kolleegi, parimas loomeeas lahkunud säravat kuraatorit Triin Tulgiste-Tossu. Eesti Kunstimuuseum, Kultuuriministeerium, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühing, Eesti Kunstnike Liit ja Tartmus leinavad kallist kolleegi, parimas loomeeas lahkunud säravat kuraatorit Triin Tulgiste-Tossu.
06-05-2024 - 10:48 - https://www.aripaev.ee/ - Arco Vara juht lahkumise põhjustest: kinnisvara ei innusta
„Kinnisvaraprotsesside ebaefektiivsus sai mu olemuse jaoks vastuoluliseks ja sealt tulenevalt hakkas draiv ka langema,“ paljastab Arco Vara lahkuv juht Miko Niinemäe. „Kinnisvaraprotsesside ebaefektiivsus sai mu olemuse jaoks vastuoluliseks ja sealt tulenevalt hakkas draiv ka langema,“ paljastab Arco Vara lahkuv juht Miko Niinemäe.
06-05-2024 - 10:45 - https://www.aripaev.ee/ - Kuidas leida hooajatöötajaid?
Suvi koputab uksele ja toob endaga paljudes ettevõtetes kaasa kõrghooaja, mil vajatakse täiendavat abi kohvikutes, restoranides, kauplustes, suveüritustel ja paljudes teistes valdkondades. CVKeskus.ee tööportaali värbamisjuht Grete Adler jagab nõuandeid, kuidas edukalt hooajalisi töötajaid värvata. Suvi koputab uksele ja toob endaga paljudes ettevõtetes kaasa kõrghooaja, mil vajatakse täiendavat abi kohvikutes, restoranides, kauplustes, suveüritustel ja paljudes teistes valdkondades. CVKeskus.ee tööportaali värbamisjuht Grete Adler jagab nõuandeid, kuidas edukalt hooajalisi töötajaid värvata.
06-05-2024 - 10:14 - https://www.aripaev.ee/ - Soome Metsä Wood soetas Eestis tehnohoolduse firma
Soome üks juhtivaid metsatööstuseid Metsä Wood võtab Eestis üle üksused hooldusfirmast Quant Estonia, mis tegutsesid Metsä Woodi juures. Soome üks juhtivaid metsatööstuseid Metsä Wood võtab Eestis üle üksused hooldusfirmast Quant Estonia, mis tegutsesid Metsä Woodi juures.
06-05-2024 - 10:00 - Eesti uudised | Õhtuleht - FOTOD | Eestit külastab Läti uus välisminister Baiba Braže
Läti välisminister Baiba Braže kohtub Tallinnas Eesti välisminister Margus Tsahknaa ja president Alar Karisega. Läti välisminister Baiba Braže kohtub Tallinnas Eesti välisminister Margus Tsahknaa ja president Alar Karisega.
06-05-2024 - 09:30 - https://www.aripaev.ee/ - Hanschmidt pareeris Toomase kriitikat: laeva müük oli õnnestumine
Kuigi Tallinki esimese kvartali erakordses kasumis mängis olulist rolli ühe laeva müük, ei nõustu Tallinki suuromaniku Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt investor Toomase kriitikaga, vaid näeb seda eduka ja plaanipärase tehinguna. Kuigi Tallinki esimese kvartali erakordses kasumis mängis olulist rolli ühe laeva müük, ei nõustu Tallinki suuromaniku Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt investor Toomase kriitikaga, vaid näeb seda eduka ja plaanipärase tehinguna.
06-05-2024 - 09:23 - uudised | ERR - Vibulaskja Reena Pärnat pääses kolmandat korda olümpiale
Eesti sportvibu esinumber Reena Pärnat jõudis Saksamaal Essenis peetaval olümpiamängude valikturniiril finaali ja tagas sellega koha Pariisi olümpiamängudel. Eesti sportvibu esinumber Reena Pärnat jõudis Saksamaal Essenis peetaval olümpiamängude valikturniiril finaali ja tagas sellega koha Pariisi olümpiamängudel.
06-05-2024 - 09:03 - https://www.aripaev.ee/ - EKP peaanalüütik: euroalal muutub intresside langetamine järjest tõenäolisemaks
Euroopa Keskpanga peaökonomist Philip Lane’i sõnul on suurenenud tõenäosus, et juunis on oodata esimest intressimäärade langetamist, vahendab Bloomberg. Euroopa Keskpanga peaökonomist Philip Lane’i sõnul on suurenenud tõenäosus, et juunis on oodata esimest intressimäärade langetamist, vahendab Bloomberg.
06-05-2024 - 09:00 - https://www.aripaev.ee/ - FT: Kuidas Euroopa enda jaoks Vene gaasi probleemi lahendas
Euroopa Liidul on õnnestunud vältida energiakriisi, kuid kasutusele võetud lühiajalised lahendused võivad pikemas perspektiivis kahjustada konkurentsivõimet ja rohepööret. Euroopa Liidul on õnnestunud vältida energiakriisi, kuid kasutusele võetud lühiajalised lahendused võivad pikemas perspektiivis kahjustada konkurentsivõimet ja rohepööret.
06-05-2024 - 08:47 - https://www.aripaev.ee/ - Firma finantside juhtimine: kuidas Wallester muudab mängureegleid
Firma kulude kontrollimine on äritegevuses väga oluline, mille puhul te saate meeldiva boonuse oma rahalise kokkuhoiu näol. Selles kontekstis on Wallester Business teie kindel partner, kes muudab kulude juhtimise lihtsamaks, odavamaks ja mugavamaks. See Eesti fintech-firma Wallesteri platvorm võib põhjalikult muuta suhtumist finantside juhtimisse igas tänapäeva ettevõttes. See ei ole liialdus! Firma kulude kontrollimine on äritegevuses väga oluline, mille puhul te saate meeldiva boonuse oma rahalise kokkuhoiu näol. Selles kontekstis on Wallester Business teie kindel partner, kes muudab kulude juhtimise lihtsamaks, odavamaks ja mugavamaks. See Eesti fintech-firma Wallesteri platvorm võib põhjalikult muuta suhtumist finantside juhtimisse igas tänapäeva ettevõttes. See ei ole liialdus!
06-05-2024 - 08:29 - https://www.aripaev.ee/ - Arendajad konkurentsis. Tehingu otsustab mööbel esikus või köögis
Ehitusettevõtte YIT Eesti peatne juht Mark Mihhailenko ütles, et kinnisvara ostev klient on praegu hinnatundlik ning tihti saavad otsustavaks väikesed lisahüved. Ehitusettevõtte YIT Eesti peatne juht Mark Mihhailenko ütles, et kinnisvara ostev klient on praegu hinnatundlik ning tihti saavad otsustavaks väikesed lisahüved.
06-05-2024 - 08:24 - https://www.aripaev.ee/ - Töötus oli aprillis selle aasta väikseim
Aprilli lõpus oli töötukassas arvel üle 52 000 inimese, mis on küll selle aasta väikseim näitaja, ent mis ei pruugi sügiseks ülemäära palju kahaneda. Aprilli lõpus oli töötukassas arvel üle 52 000 inimese, mis on küll selle aasta väikseim näitaja, ent mis ei pruugi sügiseks ülemäära palju kahaneda.
06-05-2024 - 07:38 - https://www.aripaev.ee/ - Telekomiäri kui Egiptuse turg. Margus Nõlvak: võitleme letialuse hinnaga
Tele2 juht Margus Nõlvak ütleb, et Eesti telekomiäri eripäraks on, et hinnas on võimalik kõvasti kaubelda. Tele2 juht Margus Nõlvak ütleb, et Eesti telekomiäri eripäraks on, et hinnas on võimalik kõvasti kaubelda.
06-05-2024 - 07:20 - https://www.aripaev.ee/ - Obskuurne majandus: aga mis siis saab, kui limonaadipurki on sattunud näriline?
“Obskuurse majanduse” saates on kord juba räägitud putukate jahvatamisest kohvisse. Seekordne saade pole soovituslik neile, kes armastavad karastusjooke, aga jälestavad närilisi. “Obskuurse majanduse” saates on kord juba räägitud putukate jahvatamisest kohvisse. Seekordne saade pole soovituslik neile, kes armastavad karastusjooke, aga jälestavad närilisi.
06-05-2024 - 07:17 - Eesti uudised | Õhtuleht - Neljapäeval algab kandideerimine suvistesse õpilasmaleva rühmadesse
Neljapäeval, 9. mail avatakse Tallinna koolinoortele kandideerimine SA Õpilasmalev 2024. aasta rühmadesse. Tänavu suvel on töökatele 13–19-aastastele noortele valikus 61 malevarühma. Neljapäeval, 9. mail avatakse Tallinna koolinoortele kandideerimine SA Õpilasmalev 2024. aasta rühmadesse. Tänavu suvel on töökatele 13–19-aastastele noortele valikus 61 malevarühma.
06-05-2024 - 07:01 - Eesti uudised | Õhtuleht - PÕHIKOOLIDE EDETABEL | Vaata, kuidas läheb sinu lapse tulevasel, praegusel või endisel koolil
Erinevalt gümnaasiumidest, mida meedia on aastakümneid pingeritta pannud vastavalt riigieksamite tulemustele, on põhikoolid samalaadsest järjestamisest pääsenud. Õhtuleht tegi aasta tagasi otsa lahti, nüüd on paras aeg toonast pingerida värskendada. Erinevalt gümnaasiumidest, mida meedia on aastakümneid pingeritta pannud vastavalt riigieksamite tulemustele, on põhikoolid samalaadsest järjestamisest pääsenud. Õhtuleht tegi aasta tagasi otsa lahti, nüüd on paras aeg toonast pingerida värskendada.
06-05-2024 - 07:00 - Eesti uudised | Õhtuleht - 7000EURONE KÄEKELL, UHKE AUDI JA KULDMÜNDID: kurjategijate vara läheb oksjonil nagu soe sai
Mõtle, sa saad osta endale mõne legendaarse Eesti kurjategija käekella! Või hoopis toonitud klaasidega uhke Audi! Mõtle, sa saad osta endale mõne legendaarse Eesti kurjategija käekella! Või hoopis toonitud klaasidega uhke Audi!
06-05-2024 - 06:55 - https://www.aripaev.ee/ - Infortar tegi rekordilise kvartali
Möödunud aasta lõpul Tallinna börsi põhinimekirja lisandunud Infortari tulemused kujunesid selle aasta esimeses kvartalis rekordiliseks. Ettevõtte müügitulu kasvas 373 miljoni euroni ja kasum 62 miljoni euroni. Möödunud aasta lõpul Tallinna börsi põhinimekirja lisandunud Infortari tulemused kujunesid selle aasta esimeses kvartalis rekordiliseks. Ettevõtte müügitulu kasvas 373 miljoni euroni ja kasum 62 miljoni euroni.
06-05-2024 - 06:05 - Eesti uudised | Õhtuleht - KUI SEINAD SAAKS RÄÄKIDA! Ühikaaknast lendasid välja nii televiisor kui praekana
Tänapäeval võib tudengi und segada isegi lärmakalt töötav kätekuivati. Tartu ülikooli ühikate ajalugu uurinud  Ken Ird räägib, et varem oli elu värvikam: 1980ndatel ja 1990ndatel võis tudeng leida oma voodist võõra inimese. Tänapäeval võib tudengi und segada isegi lärmakalt töötav kätekuivati. Tartu ülikooli ühikate ajalugu uurinud  Ken Ird räägib, et varem oli elu värvikam: 1980ndatel ja 1990ndatel võis tudeng leida oma voodist võõra inimese.
06-05-2024 - 04:47 - Eesti uudised | Õhtuleht - KELLE ÕPETAJA MÄRKUS ON KÕIGE TOBEDAM? Noored lunivad tähelepanu avalikult nõmetsedes
Miks kipuvad õpilased avalikult sotsiaalmeedias laiama õpetajatelt saadud märkuste või koolist puudumistega? „Mida suurem lollus, seda suurem reaktsioon ja seda enam meeldimisi. Nii see spiraal töötab,“ leiab õpetaja Anna-Liisa Blaubrük. Miks kipuvad õpilased avalikult sotsiaalmeedias laiama õpetajatelt saadud märkuste või koolist puudumistega? „Mida suurem lollus, seda suurem reaktsioon ja seda enam meeldimisi. Nii see spiraal töötab,“ leiab õpetaja Anna-Liisa Blaubrük.
06-05-2024 - 04:01 - uudised | ERR - Uued töö- ja puhkeaja arvestuse reeglid võtsid töögraafikutelt paindlikkuse
2023. aasta märtsis Euroopa Kohtus tehtud otsus töö- ja puhkeaja arvestuses mõjutab Eesti kontekstis eelkõige graafiku alusel töötajaid. 2023. aasta märtsis Euroopa Kohtus tehtud otsus töö- ja puhkeaja arvestuses mõjutab Eesti kontekstis eelkõige graafiku alusel töötajaid.
06-05-2024 - 03:04 - Eesti uudised | Õhtuleht - Tabletti tahad? Lõuna-Eestis tõstab pead illegaalne äri tugevate valuvaigistitega
„Meile on viimasel ajal silma jäänud, et sõltlased on hakanud rohkem tarvitama oksükodooni, see on opioidne valuvaigisti. See on muutunud sõltlase seas tõsiseks probleemiks,“ ütleb Steven Ilves Tartu politseist. „Meile on viimasel ajal silma jäänud, et sõltlased on hakanud rohkem tarvitama oksükodooni, see on opioidne valuvaigisti. See on muutunud sõltlase seas tõsiseks probleemiks,“ ütleb Steven Ilves Tartu politseist.
06-05-2024 - 02:34 - uudised | ERR - Venemaa korraldab Ukraina piiri lähedal tuumaõppuse
Venemaa kaitseministeerium teatas esmaspäeval, et korraldab sõjalise õppuse, mis hõlmab harjutusi taktikaliste tuumarelvadega. Venemaa: Ukraina droonirünnakus Belgorodile hukkus kuus ja sai vigastada 35 inimest. Pühapäeval hukkus Ukraina andmetel üle tuhande Vene sõduri. Venemaa kaitseministeerium teatas esmaspäeval, et korraldab sõjalise õppuse, mis hõlmab harjutusi taktikaliste tuumarelvadega. Venemaa: Ukraina droonirünnakus Belgorodile hukkus kuus ja sai vigastada 35 inimest. Pühapäeval hukkus Ukraina andmetel üle tuhande Vene sõduri.
05-05-2024 - 06:08 - Eesti uudised | Õhtuleht - Kustutustööd Lääne-Viru jäätmekeskuse territooriumil jätkuvad
Päästjad on enam kui ööpäeva kustutanud laupäeva õhtupoolikul Lääne-Viru Jäätmekeskuse territooriumil puhkenud tulekahju. Kustutustööd veel kestavad, tööd jagub esmaspäevakski.  Päästjad on enam kui ööpäeva kustutanud laupäeva õhtupoolikul Lääne-Viru Jäätmekeskuse territooriumil puhkenud tulekahju. Kustutustööd veel kestavad, tööd jagub esmaspäevakski. 
05-05-2024 - 01:15 - Eesti uudised | Õhtuleht - Kokku kukkunud võhivõõrast elustanud naine: nutsin, et ma ei saanud hakkama ja keegi ei tulnud appi!
Valga K-rauta parklasse sõites vestles abielupaar omavahel lõbusalt, kuid nende naer vaibus sekunditega. Vabal parkimiskohal märkasid nad maas lebavat vanemat meest. „Keegi ei astunud ligi, et abi pakkuda,“ räägib elustama tõtanud naine, kes ei suuda sellist ükskõiksust mõista. Valga K-rauta parklasse sõites vestles abielupaar omavahel lõbusalt, kuid nende naer vaibus sekunditega. Vabal parkimiskohal märkasid nad maas lebavat vanemat meest. „Keegi ei astunud ligi, et abi pakkuda,“ räägib elustama tõtanud naine, kes ei suuda sellist ükskõiksust mõista.
05-05-2024 - 07:53 - Eesti uudised | Õhtuleht - SISUTÜHI POLIITKIUS? Prokuratuur ei alustanud Ago Kõrgvee suhtes kriminaalasja
Narva haigla nõukogu vabastas veebruaris ametist haigla juhi dr Ago kõrgvee, kuna tuvastati hulga rikkumisi, sh ametiseisundi kuritarvitamist ja asutusele materiaalse kahju tekitamist. Materjalid rikkumistest esitati ka prokuratuurile, kuid uurimisasutuses ei nähtud alust menetluse alustamiseks. Narva haigla nõukogu vabastas veebruaris ametist haigla juhi dr Ago kõrgvee, kuna tuvastati hulga rikkumisi, sh ametiseisundi kuritarvitamist ja asutusele materiaalse kahju tekitamist. Materjalid rikkumistest esitati ka prokuratuurile, kuid uurimisasutuses ei nähtud alust menetluse alustamiseks.
05-05-2024 - 07:00 - Eesti uudised | Õhtuleht - HALASTAMATU PIIN KORD KUUS! Menstruaalvaludes naine oigab: „Kõhus tiksus nagu tuumapomm.“
Miks pärast rasestumisvastaste vahendite kasutamise lõpetamist kannatavad nii mõnedki naised hullu menstruaalvalu käes? „Kui pille enam ei võtnud, läksid „päevad“ nii hulluks, et ei saanud korralikult loenguteski käia. Olin lihtsalt kägaras maas mitu päeva jutti!“ räägib 26aastane Iiris. Miks pärast rasestumisvastaste vahendite kasutamise lõpetamist kannatavad nii mõnedki naised hullu menstruaalvalu käes? „Kui pille enam ei võtnud, läksid „päevad“ nii hulluks, et ei saanud korralikult loenguteski käia. Olin lihtsalt kägaras maas mitu päeva jutti!“ räägib 26aastane Iiris.
04-05-2024 - 07:55 - Eesti uudised | Õhtuleht - Narvas süttinud metallitööstuse põlemine võib jätkuda veel mitu päeva
Laupäeval kell 16.56 teatati tulekahjust metallitööstuses Narvas, Tiigi tänaval. Laupäeval kell 16.56 teatati tulekahjust metallitööstuses Narvas, Tiigi tänaval.
04-05-2024 - 03:34 - Eesti uudised | Õhtuleht - Teeme Ära talgupäev õnnestus hästi: 1105 talgul osales 31 000 talgulist
Laupäeval, 4. mail peetud Teeme Ära talgupäeva raames toimus 1105 talgut, millel osales vähemalt 31 000 talgulist. Üle-eestiline talgupäev õnnestus hästi ja talgutöid tehti väga erinevaid, muuhulgas said 231 veekogu ohutumaks, rajati 188 elurikast õppeaeda ning rikastati paljusid talguid kultuurielamustega. Laupäeval, 4. mail peetud Teeme Ära talgupäeva raames toimus 1105 talgut, millel osales vähemalt 31 000 talgulist. Üle-eestiline talgupäev õnnestus hästi ja talgutöid tehti väga erinevaid, muuhulgas said 231 veekogu ohutumaks, rajati 188 elurikast õppeaeda ning rikastati paljusid talguid kultuurielamustega.
04-05-2024 - 02:21 - Eesti uudised | Õhtuleht - Harjumaal põleb 1,3 hektarit turbatootmisala
Pärast kella 15 sai häirekeskus teate, et Harjumaal Raasiku vallas põleb Peningi turbatootmisala. Pärast kella 15 sai häirekeskus teate, et Harjumaal Raasiku vallas põleb Peningi turbatootmisala.
04-05-2024 - 10:35 - Eesti uudised | Õhtuleht - GALERII | Talgulised korjasid mererannalt kokku räiget rämpsu, linnaosavanem leidis kanepipiibu
Laupäeval, 4. mail peetavast üle-eestilisest „Teeme ära“ talgupäevast võtab osa vähemalt 17 000 inimest. Õhtulehe fotograaf tegi koos talgulistega tiiru Tallinnas Pikakari rannas, kust tuli välja kõiksugu koledat risu – suitsukonidest kanepipiibu ja peremeheta botaseni. Laupäeval, 4. mail peetavast üle-eestilisest „Teeme ära“ talgupäevast võtab osa vähemalt 17 000 inimest. Õhtulehe fotograaf tegi koos talgulistega tiiru Tallinnas Pikakari rannas, kust tuli välja kõiksugu koledat risu – suitsukonidest kanepipiibu ja peremeheta botaseni.
04-05-2024 - 07:30 - Eesti uudised | Õhtuleht - Sotsioloog õnneraportist: rõõmustagem soomlaste optimismi üle ja võtkem neist eeskuju
Rangelt võttes ei olegi maailma õnneraport nii-öelda õnne mõõdik, vaid näitab pigem inimeste kainet hinnangut, kas elu on kujuteldava ideaaliga võrreldes parasjagu hea või kehvem. Rangelt võttes ei olegi maailma õnneraport nii-öelda õnne mõõdik, vaid näitab pigem inimeste kainet hinnangut, kas elu on kujuteldava ideaaliga võrreldes parasjagu hea või kehvem.
04-05-2024 - 07:15 - Eesti uudised | Õhtuleht - Vägistajatest liitlassõduritest rääkinud naine peab politseiga kohtuma
Kertu Luisk on rääkinud sotsiaalmeedias vägistamisest, mida liitlassõdurid Võrus väidetavalt toime panid: politsei tahab naisega kohtuda ja selle kohta infot saada. Kertu Luisk on rääkinud sotsiaalmeedias vägistamisest, mida liitlassõdurid Võrus väidetavalt toime panid: politsei tahab naisega kohtuda ja selle kohta infot saada.
04-05-2024 - 07:00 - Eesti uudised | Õhtuleht - TRAAGILISE LOO VALGUSES: kas ametnikud oskavad nüüd paremini käituda narkolaksu all pidutsejatega?
Mullu vapustas Eestit traagiline juhtum, kui Pärnus toimunud festivalil osalenud nooruk suri arestimajas narkootikumide üledoosi. Kas ja kuidas on ametnikud oma narkoteadmisi täiendanud, et tänavused suveüritused mööduksid ohutult? Mullu vapustas Eestit traagiline juhtum, kui Pärnus toimunud festivalil osalenud nooruk suri arestimajas narkootikumide üledoosi. Kas ja kuidas on ametnikud oma narkoteadmisi täiendanud, et tänavused suveüritused mööduksid ohutult?
25-08-2023 - 08:49 - DELFI > Eesti - Kristina Kallas tutvustas valitsuskabinetile väikekoolide toetusmeedet, see hakkab kehtima järgmisest aastast
25-08-2023 - 08:35 - DELFI > Eesti - Keskerakond alustab riigikogu fraktsioonidega läbirääkimisi Kaja Kallase umbusaldamiseks
25-08-2023 - 04:03 - DELFI > Eesti - Eesti Päevaleht ja Postimees soovivad oma juhtkirjades Kaja Kallase ametist lahkumist
24-08-2023 - 09:01 - DELFI > Eesti - „Ta ongi lihtsalt selline ümmargune mul.“ Iga viies neljanda klassi laps on ülekaaluline, kuid tulevikus on see meditsiinile suur koormus
24-08-2023 - 05:58 - DELFI > Eesti - VAATA JÄRELE | Peaminister lahkas pressikonverentsil skandaali: ma ei ole abikaasa äritegevuse vastu huvi tundnud, andke andeks
24-08-2023 - 04:28 - DELFI > Eesti - Peaministri abikaasa osalusega firma on sõja ajal teeninud Venemaa veostelt ligi poolteist miljonit eurot
24-08-2023 - 04:09 - DELFI > Eesti - ANALÜÜS | Kaja Kallase abikaasaga seotud skandaalist on rabatud nii oravad kui ka nende võimupartnerid
24-08-2023 - 03:27 - DELFI > Eesti - Arvo Hallik: oleme kolleegidega sõja algusest arutanud, kas vedude jätkamine on moraalselt õige
24-08-2023 - 03:02 - DELFI > Eesti - Kristi Raik peaministri skandaalist: Eesti suurt mainekahju ei saa, pigem kannatab Kallase usaldusväärsus
24-08-2023 - 02:36 - DELFI > Eesti - Urmas Reinsalu: Metaprint vedas tooret, millest hiljem valmistati sanktsioonide all olevaid tooteid
24-08-2023 - 02:19 - DELFI > Eesti - Peaministri abikaasa Arvo Hallik veel mõtleb, mida meediale vastata
24-08-2023 - 01:05 - DELFI > Eesti - VIDEO | Margus Tsahkna: on selge, et äri ajamine Venemaaga on tänases olukorras moraalselt vale
24-08-2023 - 12:48 - DELFI > Eesti - ERISAADE | Reformierakond alahindab Kallase skandaali ohtu. Vastuseta küsimusi on üksjagu
24-08-2023 - 11:20 - DELFI > Eesti - VIDEO | Kaja Kallas: kohe tormasid šaakalid välja! Mina ei näe põhjust tagasiastumiseks, ma pole mitte midagi valesti teinud
24-08-2023 - 10:56 - DELFI > Eesti - Andrus Ansip: asi on väga tõsine. Ühessegi küsimusse ei tohi suhtuda üleolevalt
24-08-2023 - 09:21 - DELFI > Eesti - Hanno Pevkur: Kaja Kallas andis koalitsioonipartnerite küsimustele vastused
24-08-2023 - 08:54 - DELFI > Eesti - FOTOD | Martti Lemendik peaministriga seotud skandaalist: ei, ei, ei! Vastan vaid kirjalikult
24-08-2023 - 08:41 - DELFI > Eesti - VAATA JÄRELE | Tsahkna Eesti 200 nimel: äri ajamine, mis kuidagi aitab kaasa Putini režiimile, on moraalselt vale
24-08-2023 - 07:58 - DELFI > Eesti - Karis ootab Kallaselt selgitusi: detaile on kindlasti rohkem
24-08-2023 - 07:27 - DELFI > Eesti - Kaja Kallas andis abikaasa ettevõttele veel tänavu juulis täiendavalt 20 000 eurot laenu
31-03-2023 - 01:26 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Homsest alustab tööd Eesti Energia uus juhatus
Täna andis Eesti Energia ametist lahkuv juhatus eesotsas Hando Sutteriga ettevõtte juhtimise üle homsest, 1. aprillist ametisse asuvale Andrus Durejkole ja tema meeskonnale. Täna andis Eesti Energia ametist lahkuv juhatus eesotsas Hando Sutteriga ettevõtte juhtimise üle homsest, 1. aprillist ametisse asuvale Andrus Durejkole ja tema meeskonnale.
30-03-2023 - 06:36 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Eesti Energia investeeris teadus- ja arendustöösse ligi 12 miljonit eurot
Eesti Energia investeeris mullu teadus- ja arendustöösse 11,9 miljonit eurot, keskendudes enda tegevuse keskkonnajälje vähendamisele ning klientidele nutikamate ja kasulikumate teenuste arendamisele. Eesti Energia investeeris mullu teadus- ja arendustöösse 11,9 miljonit eurot, keskendudes enda tegevuse keskkonnajälje vähendamisele ning klientidele nutikamate ja kasulikumate teenuste arendamisele.
28-03-2023 - 07:14 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Energiaturu ülevaade: Testrežiimis töötav Olkiluoto 3 aitab elektrihinna all hoida
Elektrihind langes eelmisel nädalal keskmiselt 54,7 euroni megavatt-tunni eest, millist nähti viimati 2021. aasta kevadel. Suurimaid teeneid selles on täisvõimsusel töötaval Olkiluoto 3 tuumajaamal, soojal ja sademerohkel ilmal ning kütusehindade langusel. Elektrihind langes eelmisel nädalal keskmiselt 54,7 euroni megavatt-tunni eest, millist nähti viimati 2021. aasta kevadel. Suurimaid teeneid selles on täisvõimsusel töötaval Olkiluoto 3 tuumajaamal, soojal ja sademerohkel ilmal ning kütusehindade langusel.
27-03-2023 - 11:40 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Muutuvad Eesti Energia e-teeninduse sisselogimismeetodid
Uuendame peagi Eesti Energia e-teenindusse sisenemisviise, et pakkuda oma klientidele turvalist võimalust kasutada kõiki meie e-teenuseid. Sellega seoses kaovad kaks seni kehtinud meetodit, milleks on internetipank ja viitenumber. Selgitame lähemalt muudatuse tagamaid ja anname nõu, mida teha, et tulevikus oma kontole ligi pääseda Uuendame peagi Eesti Energia e-teenindusse sisenemisviise, et pakkuda oma klientidele turvalist võimalust kasutada kõiki meie e-teenuseid. Sellega seoses kaovad kaks seni kehtinud meetodit, milleks on internetipank ja viitenumber. Selgitame lähemalt muudatuse tagamaid ja anname nõu, mida teha, et tulevikus oma kontole ligi pääseda
23-03-2023 - 02:20 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Levinumad küsimused-vastused, mida tarbijad Kindel 6 kohta teada tahavad <br><span style="color: #34b233; font-size:16px;"><a href="/blogi/kodu">Kodu</a></span>
Muutunud energiaturg paneb üha rohkem tarbijaid mõistma, et nende tänane elektripakett ei pruugi kõige soodsam valik olla. Just seetõttu tegime universaalteenust kasutavatele eraklientidele pakkumise vahetada oma elektripakett kuuekuulise fikseeritud hinnaga Kindel 6 vastu. Uue elektrilepingu sõlmimine toob mõistagi kaasa küsimusi, jagame nendele vastuseid. Muutunud energiaturg paneb üha rohkem tarbijaid mõistma, et nende tänane elektripakett ei pruugi kõige soodsam valik olla. Just seetõttu tegime universaalteenust kasutavatele eraklientidele pakkumise vahetada oma elektripakett kuuekuulise fikseeritud hinnaga Kindel 6 vastu. Uue elektrilepingu sõlmimine toob mõistagi kaasa küsimusi, jagame nendele vastuseid.
23-03-2023 - 01:19 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Eesti Energia nõukogu kinnitas uue juhatuse koosseisu
Eesti Energia nõukogu kinnitas sel neljapäeval juhatuse koosseisu, kes hakkab ettevõtet juhtima 1. aprillist. Eesti Energia nõukogu kinnitas sel neljapäeval juhatuse koosseisu, kes hakkab ettevõtet juhtima 1. aprillist.
21-03-2023 - 06:47 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Energiaturu ülevaade: NATO ja EL plaanivad Euroopa energiataristu suuremat kaitset
Venemaa energiasõda Euroopa vastu tõstis piirkonna üheks olulisimaks gaasitarnijaks Norra, kes jääb prognooside järgi sellesse rolli veel aastateks. Sügisel toimunud gaasitoru Nord Stream plahvatuste järellainetusena viiakse energiajulgeoleku tagamine järgmisele tasemele ning kriitilist energiataristut hakkavad valvama NATO jõud. Venemaa energiasõda Euroopa vastu tõstis piirkonna üheks olulisimaks gaasitarnijaks Norra, kes jääb prognooside järgi sellesse rolli veel aastateks. Sügisel toimunud gaasitoru Nord Stream plahvatuste järellainetusena viiakse energiajulgeoleku tagamine järgmisele tasemele ning kriitilist energiataristut hakkavad valvama NATO jõud.
15-03-2023 - 11:23 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Tunnustame edukaid õpilasi STIPENDIUMIGA | Kandideeri kuni 26. märtsini
Eesti Energia tunnustab igal aastal andekaid õpilasi 500-2000 euro suuruse stipendiumi väljastamisega. Teekonnal nulli on meie jaoks oluline, et õppuritel oleks võimalus teha tutvust energiamaailmaga, samas keskenduda oma õpingutele ja teadmiste omandamisele. Eesti Energia tunnustab igal aastal andekaid õpilasi 500-2000 euro suuruse stipendiumi väljastamisega. Teekonnal nulli on meie jaoks oluline, et õppuritel oleks võimalus teha tutvust energiamaailmaga, samas keskenduda oma õpingutele ja teadmiste omandamisele.
15-03-2023 - 08:23 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Nissan hakkab pakkuma Enefit Volti laadijaid
Nissan ja Enefit Volt sõlmisid kõiki Baltimaid katva pikaajalise koostöölepingu, millega Enefit Volt hakkab Nissani elektriauto ostjatele pakkuma laadijaid, nende paigaldamist ja järelteenindust. Nissan ja Enefit Volt sõlmisid kõiki Baltimaid katva pikaajalise koostöölepingu, millega Enefit Volt hakkab Nissani elektriauto ostjatele pakkuma laadijaid, nende paigaldamist ja järelteenindust.
14-03-2023 - 12:35 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Energiaturu ülevaade: Universaalteenuse hinda hoiab üleval CO<sub>2</sub> hind
Elektri börsihind püsib tänu kütteperioodi lõpule, tuulistele ilmadele ja gaasivarude kõrgele täituvusele madalamal tasemel kui Eesti universaalteenuse hind. Universaalteenuse tootmishinna määrab Konkurentsiamet, suurima mõjuga komponendiks on kõrgele tõusnud CO2 kvoodihind. Elektri börsihind püsib tänu kütteperioodi lõpule, tuulistele ilmadele ja gaasivarude kõrgele täituvusele madalamal tasemel kui Eesti universaalteenuse hind. Universaalteenuse tootmishinna määrab Konkurentsiamet, suurima mõjuga komponendiks on kõrgele tõusnud CO2 kvoodihind.
10-03-2023 - 03:09 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Kliendipäringutele vastamisel on hetkel pikem ooteaeg, soovitame kasutada e-teenindust
Inimeste huvi soodsama hinnaga elektripakettide vastu on tõstnud nii e-teeninduse külastatavust kui ka kõnekeskusesse pöördumiste arvu. Hetkel on suurenenud kliendipäringute tõttu tavapärasest pikem ooteaeg. Inimeste huvi soodsama hinnaga elektripakettide vastu on tõstnud nii e-teeninduse külastatavust kui ka kõnekeskusesse pöördumiste arvu. Hetkel on suurenenud kliendipäringute tõttu tavapärasest pikem ooteaeg.
10-03-2023 - 11:39 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Tasub kaaluda: koos päikesepaneelidega soeta ka salvesti <br><span style="color: #34b233; font-size:16px;"><a href="/blogi/kodu">Kodu</a>, <a href="/blogi/ari">Äri</a>, <a href="/blogi/taastuvenergia">Taastuvenergia</a></span>
Rohelise energia tootmine on üks suurimaid keskkonnasõbralikke muutusi, mida oma elus teha. Päikesepaneelide abil vähendad enda ökoloogilist jalajälge, hoiad kokku elektrikuludelt ja saad elektrit tagasi võrku müüa. Et toodetud energiat maksimaalselt ära kasutada, soovitame lisaks paneelidele soetada ka energiasalvesti. Rohelise energia tootmine on üks suurimaid keskkonnasõbralikke muutusi, mida oma elus teha. Päikesepaneelide abil vähendad enda ökoloogilist jalajälge, hoiad kokku elektrikuludelt ja saad elektrit tagasi võrku müüa. Et toodetud energiat maksimaalselt ära kasutada, soovitame lisaks paneelidele soetada ka energiasalvesti.
09-03-2023 - 09:12 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Üle 200 000 kodutarbija maksab vabatahtlikult elektri eest viiendiku võrra kõrgemat hinda
Universaalteenus on täna kliendi jaoks kõige kallim valik. Eesti Energia teeb täna kõigile universaalteenust kasutavatele eraklientidele pakkumise vahetada elektripaketti, mis säästab iga keskmise kliendi jaoks poole aasta jooksul ligi 50 eurot. Soodsama elektri saamiseks peab iga universaalteenuse klient ise uue paketi valima, automaatselt kedagi üle viia pole võimalik. Universaalteenus on täna kliendi jaoks kõige kallim valik. Eesti Energia teeb täna kõigile universaalteenust kasutavatele eraklientidele pakkumise vahetada elektripaketti, mis säästab iga keskmise kliendi jaoks poole aasta jooksul ligi 50 eurot. Soodsama elektri saamiseks peab iga universaalteenuse klient ise uue paketi valima, automaatselt kedagi üle viia pole võimalik.
07-03-2023 - 02:29 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Energiaturu ülevaade: Euroopa ja Hiina võistlevad LNG nimel
Energiakriisi teravaim tipp võib selleks talveks läbi olla, ent tulevaks kütteperioodiks valmistumisel võib energiahindu Venemaast oluliselt rohkem mõjutama hakata Hiina, kes järk-järgult avab majandust ja seega rohkem maagaasi vajab. Energiakriisi teravaim tipp võib selleks talveks läbi olla, ent tulevaks kütteperioodiks valmistumisel võib energiahindu Venemaast oluliselt rohkem mõjutama hakata Hiina, kes järk-järgult avab majandust ja seega rohkem maagaasi vajab.
03-03-2023 - 11:20 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Eksperdi nõuanne: pidevalt muutuva energiaturu eest pakuvad kaitset fikseeritud hinnaga paketid
Energiakriisis hüppeliselt tõusnud elektrituru hinnad on nüüdseks hakanud langema. Turu vaibumisega koos on muutunud ka elektripakettide hinnakirjad. Universaalteenus, mis veel möödunud aasta viimastel kuudel oli kõige soodsam pakett, on täna aga kõige kallim. See tekitab tarbijates segadust ja paneb küsima, kuidas ennast turu volatiilsuse eest kaitsta. Energiakriisis hüppeliselt tõusnud elektrituru hinnad on nüüdseks hakanud langema. Turu vaibumisega koos on muutunud ka elektripakettide hinnakirjad. Universaalteenus, mis veel möödunud aasta viimastel kuudel oli kõige soodsam pakett, on täna aga kõige kallim. See tekitab tarbijates segadust ja paneb küsima, kuidas ennast turu volatiilsuse eest kaitsta.
01-03-2023 - 07:54 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Eesti Energia kontserni 2022. majandusaasta auditeerimata tulemused
Eesti Energia kontserni müügitulud ulatusid 2022. majandusaastal 2218,2 miljoni euroni, kasvades aastaga 69,0%. Kontserni kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli 420,4 miljonit eurot (+32,4% aastases võrdluses), korrigeeritud EBITDA* aga 333,0 miljonit eurot (+37,0%). Kontserni puhaskasum tõusis 215,7 miljoni euroni (+93,5% aastases võrdluses), korrigeeritud puhaskasum aga 128 miljoni euroni (+247%). Eesti Energia kontserni müügitulud ulatusid 2022. majandusaastal 2218,2 miljoni euroni, kasvades aastaga 69,0%. Kontserni kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli 420,4 miljonit eurot (+32,4% aastases võrdluses), korrigeeritud EBITDA* aga 333,0 miljonit eurot (+37,0%). Kontserni puhaskasum tõusis 215,7 miljoni euroni (+93,5% aastases võrdluses), korrigeeritud puhaskasum aga 128 miljoni euroni (+247%).
01-03-2023 - 07:38 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Eesti Energia investeeris mullu ligi pool miljardit eurot
Eesti Energia investeeris 2022. aastal ligi pool miljardit eurot, mis on ettevõtte ajaloo suurim investeering ühes aastas ja pea 200 miljonit eurot rohkem kui aasta varem. Tegutsemisajaloo suurimad investeeringud tegid ka energiakontserni taastuvenergiaettevõte Enefit Green tuule- ja päikeseparkidesse ning jaotusvõrguettevõte Elektrilevi Eesti elektrivõrgu arendamiseks. Eesti Energia investeeris 2022. aastal ligi pool miljardit eurot, mis on ettevõtte ajaloo suurim investeering ühes aastas ja pea 200 miljonit eurot rohkem kui aasta varem. Tegutsemisajaloo suurimad investeeringud tegid ka energiakontserni taastuvenergiaettevõte Enefit Green tuule- ja päikeseparkidesse ning jaotusvõrguettevõte Elektrilevi Eesti elektrivõrgu arendamiseks.
28-02-2023 - 07:31 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Energiaturu ülevaade: Külmalaine Euroopas möödub nädalaga ja energiahinda liialt ei tõsta
Ilmselt esimest korda sel talvel oodatakse saabuvat külmalainet rahuliku südamega: varustuskindlus on tagatud, energiahinnad püsivad stabiilsed ja elektrikatkestuste oht on möödunud. Ilmselt esimest korda sel talvel oodatakse saabuvat külmalainet rahuliku südamega: varustuskindlus on tagatud, energiahinnad püsivad stabiilsed ja elektrikatkestuste oht on möödunud.
27-02-2023 - 11:28 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Eesti Energia avab oma uksed inseneri ja tehnoloogia erialade õppuritele!
10. märtsil avab Eesti Energia uksed energeetika, tehnoloogia, loodusteaduste ja teiste inseneri erialade õppuritele. Avatud uste päev on mõeldud kõigile kutse- ja kõrgkooli õpilastele, kes soovivad tutvuda sellega, kuidas töötab suur organisatsioon ning milliseid karjäärivõimalusi pakub energia- ja tehnoloogiamaailm. 10. märtsil avab Eesti Energia uksed energeetika, tehnoloogia, loodusteaduste ja teiste inseneri erialade õppuritele. Avatud uste päev on mõeldud kõigile kutse- ja kõrgkooli õpilastele, kes soovivad tutvuda sellega, kuidas töötab suur organisatsioon ning milliseid karjäärivõimalusi pakub energia- ja tehnoloogiamaailm.
23-02-2023 - 12:35 - Eesti Energia uudiste RSS voog - 5 põhjust fikseerida elektrihind kuueks kuuks
Fikseeritud hinnaga paketid on suurepärane valik nendele tarbijatele, kes otsivad tänasel pidevalt muutuval energiaturul stabiilsust ja soovivad maandada hinnatõusudest tulenevaid riske. Kindel 6 pakett fikseerib elektrihinna soodsal tasemel pooleks aastaks – nii on järgneval kuuel kuul elektri kilovatt-tunni hind sulle sama. Fikseeritud hinnaga paketid on suurepärane valik nendele tarbijatele, kes otsivad tänasel pidevalt muutuval energiaturul stabiilsust ja soovivad maandada hinnatõusudest tulenevaid riske. Kindel 6 pakett fikseerib elektrihinna soodsal tasemel pooleks aastaks – nii on järgneval kuuel kuul elektri kilovatt-tunni hind sulle sama.
23-02-2023 - 12:21 - Eesti Energia uudiste RSS voog - 2022. aasta majandustulemusi tutvustav konverentskõne investoritele
Eesti Energia avalikustab 28. veebruaril oma 2022. aasta auditeerimata majandustulemused. Tulemusi tutvustav investorkõne toimub 1. märtsil kell 13.00 Tallinna aja järgi. Eesti Energia avalikustab 28. veebruaril oma 2022. aasta auditeerimata majandustulemused. Tulemusi tutvustav investorkõne toimub 1. märtsil kell 13.00 Tallinna aja järgi.
23-02-2023 - 09:12 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Ida-Virumaa otsib aseainet põlevkivitööstusele<br><span style="color: #34b233; font-size:16px;"><a href="/blogi/keemiatoostus">Keemiatööstus</a>
Ida-Virumaa tööstuse tuumaks olnud põlevkivielektri ja põlevkiviõli tootmine peab lõppema vastavalt 2035. ja 2040. aastal. Mis aga tuleb selle asemele? Ajakiri TööstusEST vaatas lähemalt kolme Ida-Viru tulevikutööstuse projekti, nende seas ka Eesti Energia üleminekut süsinikuneutraalse keemiatööstuse poole. Ida-Virumaa tööstuse tuumaks olnud põlevkivielektri ja põlevkiviõli tootmine peab lõppema vastavalt 2035. ja 2040. aastal. Mis aga tuleb selle asemele? Ajakiri TööstusEST vaatas lähemalt kolme Ida-Viru tulevikutööstuse projekti, nende seas ka Eesti Energia üleminekut süsinikuneutraalse keemiatööstuse poole.
21-02-2023 - 08:45 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Energiaturu ülevaade: Gaasivarude taastamise kiirus määrab järgmise talve elektri hinna
Viimaste nädalate jooksul on elektrihind tänu soodsatele ilmaoludele püsinud ühtlasel tasemel ja maagaasihind oluliselt langenud. Ekspertide hinnangul aga liigub gaasihind aasta edenedes taas ülespoole, kuid kui kõrgele ja kui kiiresti sõltub sellest, millise tempoga hakatakse varusid taastama. Viimaste nädalate jooksul on elektrihind tänu soodsatele ilmaoludele püsinud ühtlasel tasemel ja maagaasihind oluliselt langenud. Ekspertide hinnangul aga liigub gaasihind aasta edenedes taas ülespoole, kuid kui kõrgele ja kui kiiresti sõltub sellest, millise tempoga hakatakse varusid taastama.
16-02-2023 - 07:10 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Eesti Energia allkirjastas laenulepingu võlakirja refinantseerimiseks
15. veebruaril allkirjastas Eesti Energia sündikaatlaenu lepingu summas 600 miljonit eurot. Laenu eesmärk on refinantseerida ettevõtte võlakiri ja jätkata investeeringutega kliendilahendustesse, mikrotootjate liitumisvõimaluste kasvu elektrivõrgus ning süsinikuneutraalse keemiatööstuse arendamisse. 15. veebruaril allkirjastas Eesti Energia sündikaatlaenu lepingu summas 600 miljonit eurot. Laenu eesmärk on refinantseerida ettevõtte võlakiri ja jätkata investeeringutega kliendilahendustesse, mikrotootjate liitumisvõimaluste kasvu elektrivõrgus ning süsinikuneutraalse keemiatööstuse arendamisse.
15-02-2023 - 12:00 - Eesti Energia uudiste RSS voog - 600 miljoni euro suurune sündikaatlaen jätkusuutlikkuse kriteeriumitega
15. veebruaril 2023 allkirjastas Eesti Energia AS jätkusuutlikkuse kriteeriumitega, amortiseeruva laenulepingu summas 600 miljonit eurot. 15. veebruaril 2023 allkirjastas Eesti Energia AS jätkusuutlikkuse kriteeriumitega, amortiseeruva laenulepingu summas 600 miljonit eurot.
15-02-2023 - 09:17 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Eesti Energia ja Geothermal Baltic alustavad pilootprojekti geotermaalenergiast soojuse tootmiseks Ida-Virumaal
11. jaanuaril sõlmisid Eesti Energia AS ja Geothermal Baltic OÜ ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille alusel alustab Geothermal Baltic Narvas, Enefit Poweri kinnistul, geotermilise katsepuuraugu ehitust. Pilootprojekti õnnestumisel võimaldaks lahendus pakkuda Narva linnale konkurentsivõimelise hinna ja CO2 emissioonideta rohelist soojusenergiat. 11. jaanuaril sõlmisid Eesti Energia AS ja Geothermal Baltic OÜ ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille alusel alustab Geothermal Baltic Narvas, Enefit Poweri kinnistul, geotermilise katsepuuraugu ehitust. Pilootprojekti õnnestumisel võimaldaks lahendus pakkuda Narva linnale konkurentsivõimelise hinna ja CO2 emissioonideta rohelist soojusenergiat.
14-02-2023 - 08:59 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Energiaturu ülevaade: Rootsi vähendas elektrikatkestuste ohutaset
Energiakriis näib selleks talveks seljatatud olevat. Gaasivarusid hinnatakse piisavaks, et edukalt toime tulla mitte ainult käimasoleva kütteperioodiga, vaid luua head eeldused toimetulekuks ka tuleval talvel. Energiakriis näib selleks talveks seljatatud olevat. Gaasivarusid hinnatakse piisavaks, et edukalt toime tulla mitte ainult käimasoleva kütteperioodiga, vaid luua head eeldused toimetulekuks ka tuleval talvel.
13-02-2023 - 01:15 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Aquila Clean Energy ja Eesti Energia sõlmisid pikaajalise tuuleenergia ostulepingu
Aquila Capitali taastuvenergia arendusplatvorm Aquila Clean Energy EMEA ning Eesti Energia sõlmisid pikaajalise elektrienergia ostulepingu (PPA) kogumahus 1,8 TWh. Aquila Capitali taastuvenergia arendusplatvorm Aquila Clean Energy EMEA ning Eesti Energia sõlmisid pikaajalise elektrienergia ostulepingu (PPA) kogumahus 1,8 TWh.
13-02-2023 - 09:33 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Kliendivideo: Operaatorineutraalse sidevõrgu rajamine Volta kvartalisse<br><span style="color: #34b233; font-size:16px;"><a href="/blogi/ari">Äri</a>
2023. aasta algul rekonstrueeritakse Põhja-Tallinna Volta kvartali masinatööstuse ala ning ehitatakse juurde täiesti uued A-energiaklassi majad. Uusarendusega koos rajas Enefit Connect Voltasse ka Tallinna esimese suurema operaatorineutraalse sidevõrgu, mis toob sideühenduse 927 lõppkasutajani. 2023. aasta algul rekonstrueeritakse Põhja-Tallinna Volta kvartali masinatööstuse ala ning ehitatakse juurde täiesti uued A-energiaklassi majad. Uusarendusega koos rajas Enefit Connect Voltasse ka Tallinna esimese suurema operaatorineutraalse sidevõrgu, mis toob sideühenduse 927 lõppkasutajani.
13-02-2023 - 06:19 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Gaasihind jätkab langust, CO<sub>2</sub> hind tõusu
Kuigi Euroopa LNG impordi rekord jäi detsembrisse, siis jaanuar suurt impordi vähenemist kaasa ei toonud. Madal hind võib ühelt poolt takistada LNG tarneid ning teisalt suurendada tarbimist. Kuigi Euroopa LNG impordi rekord jäi detsembrisse, siis jaanuar suurt impordi vähenemist kaasa ei toonud. Madal hind võib ühelt poolt takistada LNG tarneid ning teisalt suurendada tarbimist.
08-02-2023 - 02:17 - Eesti Energia uudiste RSS voog - Enefit Connect jõuab 2023. aasta lõpuks kiire internetiga iga kümnenda majapidamiseni
Eesti Energia tütarettevõte Enefit Connect rajab uue põlvkonna valguskaablivõrku, mis toob kodudeni ülikiire interneti- ja teleteenuse. 2023. aasta lõpuks pakub ettevõtte operaatorineutraalse sidevõrguga liitumisvõimalust pea 80 000 kliendile üle Eesti. Võrgu laiendamine jätkub ka järgnevatel aastatel. Eesti Energia tütarettevõte Enefit Connect rajab uue põlvkonna valguskaablivõrku, mis toob kodudeni ülikiire interneti- ja teleteenuse. 2023. aasta lõpuks pakub ettevõtte operaatorineutraalse sidevõrguga liitumisvõimalust pea 80 000 kliendile üle Eesti. Võrgu laiendamine jätkub ka järgnevatel aastatel.

Views: 3288