Insuldi teabepäev

Lõuna-Eesti Haigla korraldab 21. aprillil Südamenädala raames

Insuldi teabepäeva”

 

Südame-veresoonkonnahaigused on Eestis üks peamisi surmapõhjuseid. Haigestumiset soodustavateks teguriteks on vähene liikumisaktiivsus, ebatervislik toitumine ning suitsetamine.

Igal aastal aprillikuu eelviimasel nädalal pööratakse Südamenädala raames rohkem tähelepanu südame-veresoonkonnahaigustele ja nende ennetamisele.

2009 aasta südamenädal toimub 20-26. aprillini ning südamenädala põhiteemaks on insult – “Tervislikud eluviisid ennetavad südamehaiguseid ja insulti”

Insult on järsku algav osaline ajutegevuse häire, mille põhjuseks on kahjustatud ajuosa verevoolu vähenemine või lakkamine. Insuldi tekkeks vajalikud eeldused kujunevad aastatega. Insuldi olulisemateks riskiteguriteks on kõrge vererõhk, suitsetamine, südamehaigused ja suhkurtõbi.

Ootame insuldihaigete lähedasi ja hooldajaid, sotsiaaltöötajaid ning kõiki teisi huvilisi 21. aprillil kell 14.00 Lõuna-Eesti Haigla saali

 

(Meegomäe küla, Võru vald, C korpuse III korrusel).

Teabepäeval räägitakse insuldist, haiguse ennetamisest, haigusega toimetulekust ja taastumisest ning sotsiaalsetest võimalustest.

Nõu annavad Lõuna-Eesti Haigla taastusraviarst dr Ellen Lembra, taastusravikeskuse füsioterapeut Katrin Lembra, hooldusravikeskuse vanemõde Hille Vaht ning sotsiaaltöötaja Riina Niitmets.

 

 

Views: 25

Author: janno